Ja uwazam,ze zwykle lampy tez daja rade(nie wiem jak ksenony w OIIFL,na pewno sa lepsze ale te zwykle lampy naprawde dobrze swieca)wiec jak dla mnie nie ma sensu doplacac za ksenony.
przejedź się autkiem na ksenonach to dojdziesz do wnisku, ze Twoje jakos nie chcą świecić. :diabelski_usmiech Ja ksenony dokładałem ale jak tylko bede zmieniał autko i finanse będą mi pozwalały kupić autko z ksenonami to to uczynie. Wolałbym na feldze stalowej.....z czasem bym uzbierał na aulufelgi....ale kseny odrazu fabryczne co by później nie kombinowac....
To moze lepiej przejedz sie wersja RS i wtedy poczujesz,ze twoje 1.9tdi nie jedzie !!! :lol: Zawsze łatwiej dolozyc ksenony niz zmienic silnik i skrzynie biegow niz jezdzic "kopciuchem".Ale nieeee,kij w silnik wazne zeby bylo widac ksenony.Czemu od razu nie kupiles mocniejszego silnika skoro jestes taki madry?Pykasz jak dziadek na taxi swoim ropniakiem ale wazne,ze niebieskie swiatla widac od przodu. :lol.s.piotrek os widac jakie jest twoje podejscie,piszesz o ksenonach i felgach a nie o silniku i skrzyni biegow czy zawieszeniu,k...a napisz moze chlopakowi,zeby zalozyl spojlery od RSa.Nawiasem mowiac jezdzilem w zyciu paroma autami z ksenonami wiec wiem co pisze.
Kończąc temat ksenonów wracam do meritum :lol: .
Jestem pod wrażeniem. Otrzymałem propozycję z Krakowa .
Potrafią zaskoczyć .
Wychodzi na to, że zamiast w wawie kupię szkodnika w Krakowie . Nigdy bym nie przypuszczał, że do tego dojdzie.
Jak będę coś więcej wiedział to podzielę się informacją.
aldam, ale w O II FL zwykłe świecą o niebo lepiej niż w O II przed liftowej.
Ja bym sobie xeny darował, soczewki dają radę, ewentualnie później dorzucić ręczne.
przyznaję nie jeździłem. może rzeczywiście różnica jest znaczna w jakości.
[ Dodano: Wto 26 Sty, 10 22:36 ]
Zamieszczone przez fan
Pykasz jak dziadek na taxi swoim ropniakiem ale wazne,ze niebieskie swiatla widac od przodu.
akurat 1.9 wcale nie trzeba pykać jak dziadek w taxi, żeby mieć średnie na poziomie 5.2l. To nie benzyna. Poza tym jeżeli myślisz, że w ksenonach chodzi jedynie o lans bo świecą na niebiesko to naprawdę szkoda komentarza.
zostaw sobie jeszcze kaskę na mały programik po którym uzyskasz około 210-220KM a wtedy przydały by sie xenony, w nocy przy 200km/h nie bedziesz musiał długich włączac i oslepiac innych :diabelski_usmiech
ja miałem podobny dylemat czy 1,4 tsi i np. ksenony i jakieś dodatki czy 1,8 tsi, diesel nie wchodził w rachubę. Wybrałem 1,8 tsi bo silnik to chyba serce auta. Ja miałem juz takie doświadczenie jak zamieniłem lanosa 1,6 na nubirę 1,6 tyle ze z klimatyzacja i owszem klima daje komfort ale jak przyszło do wyprzedzania z kompletem pasażerów to jednak wtedy tę różnice było widać. Lanos nie miał problemów, a w nubirze juz nie było tak bezpiecznie, dlatego stwierdziłem ze wolę mieć dobry silnik niż super wyposażenie, a co do ksenonów to i tak mało poruszam się nocą na trasie, a w mieście na wieczór to mi ksenony nie potrzebne.
Faktycznie Kraków jest "atrakcyjny". Na wielu ogłoszeniach "zawiesiłem oko". Ale nikogo tam nie znam a jechać w ciemno i wracać z pustymi rękoma to nie dla mnie
:?:
Danielcio jest pracownikiem salonu, sam u niego kupowałem, wszystko na tel,mail,kurier a do samego krak jedziesz już tylko po odbiór auta, nie bardzo wiem czego się obawiasz, musisz mieć tylko kasę na taxi z dworca do salonu.
Ja tak samo: formalności mailem i pocztą, a Daniela poznałem w Krakowie, przy odbiorze auta.
Ba, ja mogę nawet dodać, że mimo tego że samochód był kupowany w Krakowie, to mogłem sobie wybrać jaką chcę rejestrację, krakowską czy warszawską - więc leasing był załatwiany przez Warszawski oddział VW Bank Polska i rejestracja jest Warszawska ;-)
Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest negocjowanie między kilkoma salonami. Każdy z nich ma jakieś plany sprzedażowe i im mniejsza miejscowość, tym mniejszą marżę są w stanie sobie zostawić. kupowałem już kilka razy nowe Skody w salonach i z doświadczenia wiem, że to się sprawdza. I NIGDY W WAWIE !!!!!
Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest negocjowanie między kilkoma salonami. Każdy z nich ma jakieś plany sprzedażowe i im mniejsza miejscowość, tym mniejszą marżę są w stanie sobie zostawić. kupowałem już kilka razy nowe Skody w salonach i z doświadczenia wiem, że to się sprawdza. I NIGDY W WAWIE !!!!!
Ja nie korzystałem z "naszych forumowiczowych" dealerów, ale szukając na własną rękę dobrej ceny to właśnie salon z Warszawy przedstawił mi najkorzysteniejszą ofertę.
Ja nie korzystałem z "naszych forumowiczowych" dealerów, ale szukając na własną rękę dobrej ceny to właśnie salon z Warszawy przedstawił mi najkorzysteniejszą ofertę.
no to skąd wiesz, skoro nie szukałeś?
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz